Hoe Betalen Metro Brussel?

Binnenkort betalen met bankkaart of bank-app op tram, bus en metro in Brussel In de loop van volgend jaar kan je in Brussel gewoon met je bankkaart of met een betaalapp op je telefoon toegang kunnen krijgen tot de metro, bus of de tram. Dat zegt de CEO van de MIVB in Le Soir.
Je kan je reis direct betalen met de contactloze technologie van je bankkaart (debet of krediet), smartphone of smartwatch. Elke MIVB-bus, -tram of -metrostation is uitgerust met een specifieke validator voor contactloze betaling. Deze validator ondersteunt elke bankkaart met het ‘contactloze’ logo.

Hoe ticket kopen metro Brussel?

Vraag je persoonlijke MOBIB-kaart aan in een BOOTIK of online. Een MOBIB-kaart kost € 5,00. Je kan ook een anonieme MOBIB basic-kaart kopen in een BOOTIK, KIOSK of aan een rode Go-verkoopautomaat

Wat kost een Metroticket in Brussel?

Je hebt maar één ticket nodig voor al het openbaar vervoer, dus de metro, tram en bus. Bij de stations kun je een ticket kopen aan het loket of bij een automaat. Kies uit een los kaartje (JUMP 1 rit, €2,10), een 5-rittenkaart (JUMP 5, €8) of een 10-rittenkaart (JUMP 10, €14).

Waar kan je een Mobib-kaart kopen?

Je persoonlijke MOBIB-kaart kan je herladen via al onze verkoopkanalen:

 1. Ga naar een BOOTIK, KIOSK of SHOP en geef je kaart aan de verkoopagent.
 2. Ga naar een GO-verkoopautomaat, leg je kaart op de kaartlezer en volg de instructies op het scherm.
 3. Surf naar onze online aankoopplatform, GO Easy.

Hoe betaal ik in de metro?

Betaal met je OV-chip of pin

See also:  What Animal Represents Belgium?

Als je deze niet hebt, kun je in het voertuig altijd een kaartje kopen en betalen met een betaalpas of creditcard. Dat kan contactloos of met pin.

Hoe betaal je metro?

Af en toe met de bus, tram of metro? Het is mogelijk om een los kaartje te kopen voor het openbaar vervoer. Dit kan van te voren in de 9292 app, bij een automaat of bij de chauffeur. Met de OV-chipkaart reis je op saldo of met een speciaal product in het stads- en streekvervoer in heel Nederland.

Waar koop je tickets?

De belangrijkste en meest bekende zijn Ticketmaster, Eventim, Nationale Theaterkassa en Ticketpoint. Kaartjes voor voetbalwedstrijden koop je via de site van de club. Soms gebeurt het dat je wordt doorgestuurd naar sites van ticketsystemen als Paylogic en Eventbrite. Ook dat zijn veilige sites, zegt Mojo.

Wat kost een ritje met de metro?

Saldoreizigers betalen een vast bedrag per rit van € 1,05. Dit komt bovenop het basistarief van € 0,96. Wanneer je alleen met STOPenGO reist, dus zonder overstap naar ander OV, dan is de totale ritprijs € 2,01.

Hoe laad ik mijn MOBIB-kaart op?

De MOBIB-kaart opladen in 5 stappen

 1. Ga naar goeasy.mivb.brussels.
 2. Kies optie 1: Laad uw vervoerbewijs onmiddellijk op uw MOBIB-kaart met een kaartlezer.
 3. Sluit kaartlezer aan (of gebruik ingebouwde lezer) en stop de MOBIB-kaart erin.
 4. Download de toepassing Go Easy (eenmalig)
 5. Kies ticket/abonnement en reken af.

Hoe werkt de MOBIB-kaart?

Je gebruikt je MOBIB-kaart in 2 eenvoudige stappen:

 • Scan bij elke op- en overstap: houd je kaart voor de blauwe cirkel onderaan de scanner. Gebruik je de kaart de eerste keer?
 • Zodra de MOBIB-scanner je kaart herkent, verschijnt er een vinkje op het scherm. Je abonnement is nu gevalideerd.
 • See also:  Quelle Langue Parle-T-On À Bruxelles?

  Hoe activeer ik mijn MOBIB-kaart?

  Hoe koppel ik mijn MOBIB-kaart aan mijn account zodat ik mijn abonnementen kan beheren?

  1. Meld je aan via Mijn account.
  2. Ga naar Producten.
  3. Kies Abonnementen.
  4. Koppel je MOBIB-kaart(en) aan je account.

  Kun je met de metro zonder OV?

  Reizen met barcode

  Met een barcode ticket kun je altijd direct reizen. Dat is ideaal wanneer je geen OV-chipkaart bij je hebt of als er geen verkoopautomaat in de buurt is. Je kunt ermee in- en uitchecken bij alle bussen, trams en metropoortjes van de RET.

  Kan je inchecken met je pinpas?

  Hoe werkt het? Inchecken. Je stapt in bij de chauffeur, haalt je pasje uit je portemonnee en checkt veilig in met je contactloze betaalpas of creditcard (of je betaalpas op je mobiel of smartwatch). Vooraf aanmelden is niet nodig.

  Wat heb je nodig voor de metro?

  Reist u met de metro dan heeft u een geldig vervoersbewijs nodig; een wegwerpchipkaart of anonieme OV-chipkaart. Ook kunt u voor de metro een wegwerpchipkaart bij een kaartautomaat in het metrostation kopen.

  Hoe MIVB ticket kopen?

  Je vindt vast en zeker een verkooppunt bij jou in de buurt. Onze partnerwinkels zijn voornamelijk dagbladhandels en supermarkten waar je een Brupass 10 ritten kan kopen. Deze tickets zijn geldig op de vervoersnetten van de MIVB, De Lijn, TEC en de NMBS voor reizen binnen het Brussels Gewest.

  Wat is een brupass?

  Brupass: eenvoudig reizen in Brussel

  Vanaf 1 februari 2021 veranderen JUMP en MTB-Brussel Abonnement hun naam in Brupass. Ontdek het nieuwe product Brupass XL, hiermee kan je reizen op de netten van NMBS, TEC, MIVB en De Lijn in een gloednieuwe, uitgebreide Brusselse zone.

  See also:  How To Play Lotto In Belgium?

  Hoe Mobib kaart activeren?

  Hoe koppel ik mijn MOBIB-kaart aan mijn account zodat ik mijn abonnementen kan beheren?

  1. Meld je aan via Mijn account.
  2. Ga naar Producten.
  3. Kies Abonnementen.
  4. Koppel je MOBIB-kaart(en) aan je account.

  Hoeveel kost een metro abonnement?

  Abonnementen voor bus, tram en metro

  Netabonnement particulier
  Prijs 2021 € 312,80 per maand of € 3.128,- per jaar. Voor reizigers van 12 tot en met 18 jaar en reizigers ouder dan 65 jaar kost een maandabonnement € 206,45 en een jaarabonnement € 2.064,50
  Waar is het te koop? Via de webwinkel van de OV-bedrijven.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.