Hoe Fiets Huren Brussel?

Er zijn verschillende mogelijkheden om (automatisch) een fiets te huren in de Stad Brussel:

 • Villo! (met elektrische fietsen eVillo!)
 • Blue-bike.
 • Pro Velo.
 • Swapfiets.
 • Billy Bike (elektrische deelfietsen)
 • Hoe huur je een blue bike?

  1. WORD LID. Online of in een fietspunt. (€12/jaar) https://www.blue-bike.be/nl/lid-worden.
  2. ONTLEEN JE FIETS. Aan meer dan 100 locaties. 24/7. met bijstand van Ethias. https://www.blue-bike.be/nl/zoek-een-blue-bike-punt.
  3. BETAAL ACHTERAF. Maandelijks via domiciliëring. (max.€3,50/24u) https://www.blue-bike.be/nl/ontdek.

  Hoe huur je een fiets?

  Huur voordelig een fiets

  Op heel veel stations zijn er OV-fietsen te huur, voor € 4,15 per fiets per 24 uur. Je vindt ze via ‘In de buurt’ in de NS-app. En wist je dat je met één (gratis) abonnement 2 fietsen kunt huren? Je hebt alleen een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

  Kan je fietsen in Brussel?

  Gezond, gratis en nog milieuvriendelijk ook. Maar in Brussel is dat lang niet zo logisch. Voor slechts 5 procent van de verplaatsingen pakken Brusselaars de fiets, omdat ze een ritje vaak simpelweg te gevaarlijk vinden. De weinige fietsers die je in de stad ziet, dragen vaak een helm en fluorescerende kleding.

  Wat kan je doen in Brussel tijdens Corona?

  27x Bezienswaardigheden in Brussel en dingen om te doen: info, foto’s en tips

  1. Atomium. Het Atomium is meteen ook de bekendste bezienswaardigheid van Brussel.
  2. Mini Europa.
  3. De Grote Markt.
  4. Manneken Pis.
  5. Jeanneke Pis.
  6. De huizen van Victor Horta.
  7. De koninklijke Sint-Hubertusgalerijen.
  8. Mont des Arts.

  Hoe werkt een blue bike?

  Je meldt je aan bij de automaat met je kaart (Blue-bikekaart of MoBIB-kaart), of met de vouchercode van 10 cijfers. Je volgt de instructies op het scherm. Een schuif van de automaat gaat open en je kan de sleutel uitnemen die rood oplicht. Zoek vervolgens de fiets met het overeenkomstige nummer in het rek.

  See also:  How To Adopt A Child In Belgium?

  Hoe werkt Mobit?

  Hoe werkt het? Nadat je de app hebt geïnstalleerd en je bent geregistreerd kan je onmiddellijk van start. De app zal je gidsen naar de dichtstbijzijnde Mobit fiets. Scan de QR op de fiets en het slot zal automatisch openen, je bent nu vrij om te fietsen naar je bestemming.

  Hoe regel ik een OV fiets?

  Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Hierop zet je gratis het OV-fietsabonnement. Huur vervolgens met je OV-chipkaart direct een OV-fiets bij een van de huurlocaties. Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 4,15 per keer, tot 24 uur.

  Hoe duur is een OV fiets per dag?

  Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 4,15 per keer, tot 24 uur. Houd je de OV-fiets langer, dan betaal je een extra huurperiode (maximaal 72 uur). Na 72 uur betaal je daarbij per 24 uur een toeslag van € 5,00.

  Hoe gebruik je een Vélib?

  Voor een gewone fiets betaal je niets voor het eerste uur en daarna 1 euro per half uur. Voor een elektrische fiets mag je 6 ritten gratis rijden tot 45 minuten en daarna 1 euro vanaf de 7e rit. Alles wat je langer rijdt op de fiets na die 45 minuten kost 1 euro per half uur.

  Waar fietsen in Brussel?

  Koning & Kanaal (noordwest Brussel) 32 km

  Eeuwen stadsontwikkeling brengen je langs oude dorpskernen, sociale woonwijken, autosnelwegen, maar ook langs rustige fietspaden en groene zones. Je fietst langs sporen van het rijke stadsverleden – van een 12de-eeuwse toren tot het Atomium.

  See also:  How To Check Lycamobile Internet Data Balance Belgium?

  Hoe werkt de metro in Brussel?

  Snel en gemakkelijk met de metro door Brussel

  Je herkent een metro-ingang in Brussel aan een bord met een witte ‘M’ op een lichtblauwe achtergrond. In en rondom de stad rijden vier metrolijnen. Via deze lijnen, met de nummers 1, 2, 5 en 6, kun je naar alle kanten van Brussel rijden.

  Waar kan je gratis parkeren in Brussel?

  Gratis P+R parkings om je auto kwijt te raken in Brussel

  Aan de poorten van Brussels, zijn er 7 ‘transit parking’. Parking Lennik-Erasme, Ceria, Stalle, Hermann-Debroux, Delta, Roodebeek en Kraainem. Deze parkings zijn allemaal gratis en zonder tijdsbeperking met uitzondering van parking Ceria.

  Is een mondmasker verplicht in Brussel?

  Het dragen van een mondmasker is verplicht bij bepaalde zorgverleners en in bepaalde zorginstellingen (vanaf 12 jaar). Het mondmasker moet de mond en neus bedekken.

  Wat kan je gratis doen in Brussel?

  30 gratis activiteiten in Brussel

 • 1) Verken het historische centrum van Brussel.
 • 2) Ga picknicken in het park.
 • 3) Bewonder het panoramische uitzicht op de Kunstberg.
 • 4) Bezoek het Justitiepaleis.
 • 5) Maak een stripwandeling.
 • 6) Ga gratis naar een museum.
 • 7) Ga bij zonsondergang aperitieven op het Poelaertplein.
 • Is het veilig in Brussel?

  Over het algemeen is België een veilig vakantieland zonder bijzondere veiligheidsrisico’s. Hetzelfde geldt voor de hoofdstad Brussel en andere grote steden in België zoals Antwerpen.

  Hoeveel kost een blue bike?

  Wanneer je een Blue-bike gebruikt, is het standaardtarief €3,5 per 24 uur per Blue-bike. In verschillende steden is een Blue-bike ontlening gratis of slechts €1,5 voor de eerste 24 uur per rit dankzij een tussenkomst van de Vlaamse overheid en de lokale stad of gemeente.

  See also:  Welke Vluchten Vertrekken Vanuit Brussel?

  Wat kost een plooifiets?

  Voor de goedkopere modellen betaal je € 500 tot € 1.000, maar we verkopen ook duurdere kwaliteitsfietsen. Maak je keuze uit onze moderne modellen voor heren, dames en kinderen, van zwart tot effen blauw of in een van de talloze roodtinten.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.