Thalys Brussel Parijs Hoe Lang Op Voorhand Aanwezig?

Thalys-reizigers die hun reis starten in Parijs of Brussel dienen 30 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Dat is het gevolg van extra veiligheidscontroles. In Antwerpen zijn er ook extra veiligheidscontroles. Vanuit Nederland hoeven treinreizigers niet eerder aanwezig te zijn.

Hoelang van tevoren aanwezig Thalys?

Om in alle rust aan boord te gaan, raden wij u aan 20 min. vóór het vertrek van uw trein op het station aan te komen, zodat eventuele veiligheidscontroles soepel verlopen. Om veiligheidsredenen dient u voor het instappen ten minste 2 minuten vóór vertrek van de trein aanwezig te zijn.

Hoever van tevoren kun je Thalys boeken?

Het is mogelijk uw Thalys-ticket 4 maanden voor uw vertrek te reserveren. Door verschillende technische of operationele beperkingen of vanwege speciale aanbiedingen kan de ticketverkoop verschoven worden tot 3 maanden voor uw vertrek.

Hoe check je in bij de Thalys?

Hoe dan? Als het goed is, heb je een vierkante barcode bij je Thalys-ticket(s) gekregen. Daarmee kun je de poortjes openen, zowel bij vertrek als bij aankomst. In Rotterdam Centraal zouden alle poortjes een barcodelezer moeten hebben.

Kun je een Thalys eerder nemen?

Als u een Frequent Pass-abonnement heeft, kunt u gratis een Thalys eerder of later nemen dan die waarvoor u een reservering heeft, op de dag zelf en in dezelfde richting. Voorwaarde is dat u over een omboekbaar/annuleerbaar ticket beschikt.

Waarom is de Thalys zo duur?

“De hele treinverkeerinfrastructuur is nationaal vastgelegd, waardoor de aansluiting tussen landen niet optimaal is – denk aan verschillende maten rails en andere veiligheidseisen. Hier zit wel verbetering in, maar het kost veel tijd en geld. Daarnaast is het boeken van treintickets veel lastiger dan van vliegtickets.

See also:  Klimt Brussel Tot Wanneer?

Wat als je de Thalys mist?

Heeft u uw trein gemist, raadpleeg dan één van onze medewerkers bij de NS International-balie in een Service & Tickets winkel op het station of Klantenservice via 030 2300023. We helpen u graag, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wat mag je meenemen op de Thalys?

Met uw Thalys-ticket mag u de volgende bagage meenemen:

 • 2 stuks bagage afmetingen: max. 75 x 53 x 30 cm.
 • 1 stuk handbagage.
 • Er is geen maximaal gewicht, maar u moet al uw bagage zelf kunnen dragen.
 • Hoe werkt de Thalys naar Parijs?

  Thalys rijdt vanuit Amsterdam via Schiphol en Rotterdam naar Parijs met wel 300 km/u. Thalys rijdt 10 keer per dag via de HSL-Zuid naar Parijs. Onderweg kunt u werken en ontspannen.

  Waar vertrekt de Thalys in Brussel?

  Via het station Brussel-Zuid bereikt u met Thalys, Eurostar, TGV® Brussel-Frankrijk, ICE en InterCity treinen eenvoudig Duitsland, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Groot-Brittannië.

  Kun je eten kopen in de Thalys?

  Ga naar uw zitplaats, surf naar bar.thalys.com en selecteer uw drankje en hartig of zoet hapje. Betalen kan online op een veilige manier met de bankkaart. Zodra uw bestelling klaar is, ontvangt u een melding. Hierna kan u gebruikmaken van een prioriteitswachtrij om uw aankopen af te halen aan de Welcome Bar.

  Heb je paspoort nodig voor Thalys?

  Heb ik in de trein een geldig paspoort nodig? Ja, tijdens een treinreis naar het buitenland moet u een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) kunnen tonen.

  Wat is het verschil tussen Thalys en TGV?

  De Franse TGV heeft een snelheid van 300 km per uur en meer dan 60 steden in Frankrijk zijn met de TGV te bereiken. Als u per trein naar Parijs wilt is de Thalys een geschikt alternatief voor de auto. De rit van Amsterdam – Brussel – Parijs duurt maar vier uur.

  See also:  How To Get Lost Ark In Belgium?

  Welk perron Thalys Parijs?

  De perrons van Gare du Nord.

  Spoor 7 en 8: de Thalys naar België, Nederland, en Duitsland. Spoor 9 tot 29: TGV naar het Noorden en de regionale treinen. Spoor 30 tot 40: Treinen naar de voorsteden van Parijs. Spoor 41 tot 44 (ondergronds) : het RER-station.

  Hoe krijg je korting op Thalys?

  Via de nieuwsbrief van Thalys ontvang je altijd als eerst een nieuwe kortingscode of actie. Als jij lid wordt van het loyaliteitsprogramma krijg je gratis tickets via de ‘Thalys TheCard’. Met ‘MobileTicket’ hoef je geen e-mail meer uit te printen en geen kaart bij je te hebben.

  Waar opstappen Thalys?

  Algemeen:

 • De Thalys is de hogesnelheidstrein die rijdt op het traject Amsterdam-Brussel-Parijs.
 • Hij haalt snelheden tot 300km/h.
 • Tussen Amsterdam en Parijs stopt de Thalys op deze stations: Amsterdam-Centraal, Schiphol, Rotterdam-Centraal, Antwerpen-Centraal, Brussel-Zuid/Midi, Paris-Nord.
 • Hoe lang op voorhand in station voor TGV?

  tgv, ter en intercites treinreizen: wees uiterlijk 2 minuten voor de vertrektijd aanwezig op het aangegeven platform. toegang tot de trein kan u geweigerd worden indien u later arriveert.

  Welk perron vertrekt de Thalys?

  Spoor 5 en spoor 6 liggen aan hetzelfde perron, dus als u naar beneden gaat bij spoor 5/6 zit u goed. Op de borden ziet u vanzelf of het spoor 5 of spoor 6 zal worden.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.