Vanaf Welke Leeftijd Mag Je Een Tattoo In Belgium?

Bestaat er een leeftijdsgrens? Momenteel bestaat er geen formele leeftijdsgrens, hoewel minderjarigen wettelijk gezien wel steeds onder het ouderlijk gezag vallen. In 2017 zal een richtlijn in werking treden. Die verplicht 16- tot 18-jarigen om de toestemming te krijgen van een ouder of verantwoordelijke.

Hoe oud moet je zijn voor tattoo in Belgie?

In principe bestaat er in België geen formele minimum leeftijd voor een tattoo. Volgens artikel 4 van de Senaat (2004) zijn tattoos in België bij jongeren onder de 18 jaar mogelijk wanneer ze toestemming hebben van één van hun ouders of voogden. Tatoeëren van genitaliën is volledig verboden onder de 18 jaar.

Hoe oud moet je zijn voor een echte tattoo?

Officieel mag je vanaf 12 jaar een tatoeage laten zetten. Wel heb je tussen de 12 en de 16 jaar toestemming nodig van je ouders of voogd en moeten zij aanwezig zijn tijdens het laten zetten van de tattoo.

Hoeveel mensen in Belgie hebben een tattoo?

In ons land zouden er volgens de federale overheidsdienst Volksgezondheid 500.000 tatoeages per jaar worden geplaatst. Op een bevolking van 11 miljoen mensen betekent dat bijna 5 procent van de bevolking jaarlijks een tattoo laat zetten.

Hoeveel jongeren hebben een tattoo?

Die normalisatie is decennia geleden begonnen, zegt Henri Beunders, hoogleraar ontwikkelingen in de publieke opinie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zegt dat naar schatting inmiddels anderhalf miljoen Nederlanders een tatoeage hebben. Van de jongvolwassenen die een tatoeage hebben, is zo’n 60 procent vrouw.

Kan je een tattoo zetten als je 16 bent?

Leeftijdsgrens voor tatoeage en piercing

See also:  What Language Do People From Belgium Speak?

Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen geen tatoeage op het hoofd, de hals, de polsen of handen.

Wat kost een kleine tattoo?

Er is een gemiddeld minimum wat een tattoo kost: tussen de €50 en €75. Hiervoor zet je een kleine tattoo, zoals een naam of datum op de pols, een sterretje, hartje of iets anders kleins.

Hoe duur is een tattoo van 5 cm?

Bij een afmeting van 5 x 5 hebben we het nog over een kleine tatoeage en ben je meestal rond de €100 euro kwijt.

Wat kost een vlinder tattoo?

De kosten van een vlinder tattoo bedragen meestal tussen de €100 en €200 euro. Het ligt natuurlijk aan de grootte van de tattoo.

Doet een kleine tattoo pijn?

De pijn kun je vergelijken met een schaafwond. Een voordeel tijdens het zetten is dat je vaak alleen écht wat voelt op het moment dat de tattoo wordt geplaatst. Wanneer de naald niet in je huid gaat, is de pijn direct een stuk minder. De tatoeëerder kan dus ook even ophouden wanneer je denkt dat het te pijnlijk wordt.

Waar mag je niet werken met een tattoo?

Je uiterlijk valt onder de persoonlijke levenssfeer en privacy en daar mag een werkgever zich niet zomaar mee bemoeien.

 • Instructierecht. Of een werkgever iets van je uiterlijk mag vinden en daar invloed op mag uitoefenen, ligt genuanceerd.
 • Hoger beroep.
 • Uitstraling.
 • See also:  Où Manger Des Gaufres De Bruxelles?

  Waar kun je werken met tattoos?

  De groei van het aantal tattooshops is de afgelopen tien jaar explosief gestegen. En uit onderzoek is gebleken dat tatoeages steeds meer geaccepteerd worden.

  De volgende vijf beroepen kwamen daarbij het meeste voor:

 • beveiliger.
 • bedieningsmedewerker.
 • host (gastheer of gastvrouw)
 • schoonmaker.
 • verkeersregelaar.
 • Hoeveel procent van de mensen heeft spijt van een tattoo?

  Volgens onderzoek van Advanced Detmatology onder 600 mensen met een tattoo blijkt dat 78 procent van de mensen er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo.

  Wat betekent 3 puntjes op je hand?

  3 stippen tattoos

  De 3 stippen tattoo geplaatst tussen duim en wijzvinger staat in Nederland voor Geloof, Hoop en Liefde. Binnen andere culturen staan de 3 stippen voor Fuck The Police.

  Wat vinden mannen van vrouwen met tattoo?

  Vrouwen beoordeelden mannen met tattoos als even aantrekkelijk als mannen zonder tatoeages. Wel bleek dat zij de mannen met beschilderde lichamen er enerzijds gezonder uit vonden zien, anderzijds vonden zij hen ook meer masculiene, dominant en agressief overkomen.

  Wat vinden mensen van tattoos?

  Zichtbare tatoeages zijn inmiddels geaccepteerd, denkt 80 procent van ruim 7500 door Radar ondervraagde tattoo-dragers. Toch liegen hun ervaringen er niet om: ze ondervinden problemen met (het vinden van) werk, sociale uitsluiting en zelfs handtastelijkheden.

  Hoe oud moet je zijn voor een tattoo in Frankrijk?

  Vergunningen en Wetgeving

  In het VK is het zo illegaal om iemand onder de 18 te tatoeëren, terwijl dat in Frankrijk, Duitsland en Nederland, landen die toch dezelfde leeftijdsgrens aanhouden, wel mag als er toestemming van de ouders voor is gegeven.

  See also:  Wat Kost Een Metrokaartje In Brussel?

  Doet het zetten van een tattoo pijn?

  Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.

  Hoe oud voor een navelpiercing?

  Het zetten van een navelpiercing is mogelijk vanaf 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar en wil je graag een navelpiercing laten zetten? Dan hebben wij toestemming nodig van één van de ouders. Zowel de ouder en het kind dienen zich in dit geval te legitimeren.

  Doet het zetten van een neuspiercing pijn?

  Piercen doet altijd pijn, aangezien je met een naald weefsel “doorboord”. Hierop kun je je dus voorbereiden. Kraakbeen is meestal vrij vervelend om te laten piercen, en aangezien je bij een neuspiercing kraakbeen pierct is dit dus gevoelig.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.