Wanneer Wintergloed Brugge?

Wintergloed strekt zich uit over de hele stad vanaf 25 november 2022 t.e.m. 08 januari 2023.
Wintergloed 2021 vond plaats van 26 november 2021 tot 9 januari 2022.

Waar start Wintergloed?

Van 26 november 2021 tot 9 januari 2022 vindt Wintergloed Brugge voor de derde keer plaats. Een winters festijn met lichtbelevingswandeling, kerstmarkten, kunstschaatspiste, winterbar, sfeervolle kerstversiering en eindejaarsshopping!

Wat is Wintergloed Brugge?

Een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en

Hoe lang is de wandeling Wintergloed?

BruggeEr valt dan toch nog iets te beleven in Brugge, want van 27 november tot 10 januari 2021 kan je in Brugge de tweede editie van Wintergloed beleven. Dat is zonder de schaatspiste, winterbar of kerstmarkt, maar wel met tien eyecatchers langs een parcours van drie kilometer.

Hoeveel kilometer is Wintergloed?

Wintergloed 4,5 KM

De basis lus is 4,5 km met uitbreiding tot 8 km. Beide wandelingen volgen het voorbije Wintergloedparcours. Maar uiteraard zijn deze wandelingen ook zonder Wintergloed de moeite waard, want de Brugse binnenstad blijft – met of zonder corona – Unesco-Werelderfgoed.

Is er kerstmarkt in Brugge dit jaar?

De Kerstmarkten in het centrum waren tijdens Wintergloed 2021 opnieuw van de partij, maar staken in een volledig nieuw kleedje. Gloednieuwe verkoopstalletjes afgewerkt met warm hout verwelkomden je met hun sfeervolle verlichting in de typische Wintergloedstijl.

Is er nog kerstmarkt in Brugge?

De kerstmarkt van Brugge is meestal elk jaar geopend van rond 25 november tot enkele dagen tot januari, met een korte pauze op 25 december. De toegang is gratis voor iedereen, behalve dat er een kleine vergoeding is voor degenen die graag willen schaatsen op de ijsbaan.

See also:  Ou Manger Une Bonne Viande A Bruxelles?

Is er kerstmarkt in Brugge 2021?

Van eind november 2020 tot en met 1 januari 2021 kun je de kerstmarkt Brugge bezoeken.

Waar zijn de kerstmarkten in Brugge?

De kerstmarkt heet nu wintermarkt en vindt plaats op de Markt en het Simon Stevinplein. Tientallen houten kerststalletjes verwelkomen jou met braadworsten, gluhwein, jenevers en ander lekkers. De vele souvenirstalletjes tussenin zorgen met hun gezellige verlichting voor een magische kerstsfeer.

Wat te doen in Brugge in kerstvakantie?

Tijdens de kerstvakantie kunt u in VR Arcade Brugge, alleen of in groep de indrukwekkendste VR games spelen, waarbij u letterlijk in een andere wereld stapt. De VR Arcade is te vinden op het binnenplein van het Historium, reserveren kan via de website of ter plaatse.

Wat is er vandaag te doen in Brugge?

De beste attracties in Brugge

  1. Historic Centre of Brugge. 17.747. Historische locaties.
  2. De Markt. 6.112. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen.
  3. Belfort. 7.901.
  4. Brouwerij De Halve Maan. 5.942.
  5. Basiliek van het Heilig Bloed. 5.085.
  6. Bourgogne des Flandres Brewery. 1.598.
  7. Begijnhof. 3.883.
  8. Minnewater Lake. 3.596.

Wat te doen in Brugge winter?

Brugge heeft tal van grote evenementen op de agenda staan, die winterse pret garanderen: het Sneeuw- en IJsssculpturenfestival, de Kersthappening, de IJspiste en de Grote Kerstmarkt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.