Welke Bouillon Voor Aspergesoep?

De soep vraagt voor kippenbouillon of groentebouillon. Als je zoals ik flink wat asperges kuist, kan je telkens de schillen invriezen. Van zodra je flink wat schillen in de diepvries heb, ga je er zelf een aspergebouillon van trekken. Zoniet gaan ze gewoon bij in andere groentebouillon of kippenbouillon voor aspergesoep.

Kun je aspergesoep een dag van te voren maken?

Doe de schillen samen met de afgesneden stukjes in een pan en doe er water op zodat de schillen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en beng het aan de kook. Zodra het vocht kookt zet je het vuur uit en laat je het minimaal nog een uur staan (langer mag ook of maak het al een dag van tevoren).

Is asperge soep gezond?

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Dus vandaar een heerlijke aspergesoep van Hollandse bodem. Asperges zijn een zeer goede bron van voedingsstoffen: vitamine K, foliumzuur, antioxidanten en mineralen waaronder chroom.

Welke kruiden op groene asperges?

Groene asperges kruiden is eigenlijk niet nodig. Het geeft bijvoorbeeld al ontzettend veel smaak als je ze gaart in een grillpan of op de barbecue. Wil je toch wat extra’s? Voor nog meer smaak kun je groene asperges bestrooien met knoflookpoeder, tijm en rozemarijn.

Hoe lang moet je dikke asperges koken?

Dikke asperges koken

Dikke asperges kun je het beste 12 minuten koken. Laat ze vervolgens 5 tot 10 min. nagaren in het kookvocht en haal ze dan voorzichtig uit de pan.

Kun je aspergesoep opwarmen?

Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast en warm deze voor het eten nog even op in de pan.

See also:  Wie Heeft Belgium Got Talent Gewonnen 2020?

Kun je gebonden aspergesoep invriezen?

Aspergesoep kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren, mits de soep goed is afgedekt. Buiten de koelkast kan de soep na een aantal uren al bederven. Heb je de soep ingevroren, dan kan de soep nog tot drie maanden bewaard worden.

Hoeveel calorieen zit er in aspergesoep?

1 soepkom (250 gram) gebonden aspergesoep, gebonden bevat:

Energie 90 kcal
– waarvan verzadigd 2,3 g
Koolhydraten 6,8 g
– waarvan suikers 1,5 g
Vezels 1,5 g

Kan asperges in de vriezer?

Asperges zijn vers het lekkerst natuurlijk, maar wil je de asperges bewaren, dan kun je de asperges invriezen. De asperges zijn dan 4 tot 6 maanden houdbaar. Schil de asperges zorgvuldig en snij het houterige stukje van de onderkant af.

Wat is er gezond aan asperges?

Asperges zijn goed voor het hele lijf

Asperges bevatten veel vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur (vitamine B11). Daarmee zorgen ze voor het hele lichaam, van celdeling tot het immuunsysteem, van bloedstolling tot huid, haar en botten.

Welke kruiden horen bij aspergesoep?

INGREDIENTEN voor

 • asperges (voor soep)1 kg.
 • sjalotten2.
 • knoflook1 teentje.
 • kruidentuiltje (tijm, peterselie, laurier)1.
 • boter30 g.
 • bouillonblokje, kip3 l.
 • tarwebloem45 g.
 • peper en zout.
 • Hoe moet je groene asperges schillen?

  Eigenlijk hoef je groene asperges niet te schillen. Wel moet je de onderkant eraf halen. Dit doe je door de onderkant van de asperge voorzichtig te buigen tot deze breekt. Witte asperges schil je wel.

  Kan je de hele groene asperge eten?

  Groene asperges zijn op dat vlak wat handiger: dunne steeltjes kun je perfect ongeschild eten. Enkel de dikkere stelen kunnen soms een beetje taai zijn en vragen dus wat extra liefde: die groene rakkers kun je beter wel schillen.

  See also:  Who Won In Belgium Vs Russia?

  Waarom suiker bij de asperges?

  Volgens de klassieke bereiding wordt het kookwater van asperges gezouten, verrijkt met een snufje suiker en een stukje boter. De suiker zorgt ervoor dat de asperges niet bitter worden. De boter geeft smaak.

  Wat is het beste dikke of dunne asperges?

  Sommige mensen menen dat dikke asperges lekkerder zouden zijn dan dunne. Toch beweren kenners dat dit geen invloed heeft op de kwaliteit of smaak. Wel kunnen erg dunne asperges wat sneller breken, bijvoorbeeld tijdens het schillen.

  Hoe zie je dat asperges gaar zijn?

  Alles hangt natuurlijk af van de dikte van je asperges. De dikste ( de extra’s ) kook je rond de 12 minuten in ruim gezouten water met de kopjes naar boven. Om te controleren of ze gaar zijn maar niet overgaar kan je best met een (vlees)vorkje in het kopje prikken.

  Hoelang kun je aspergesoep bewaren in de koelkast?

  Laat de soep goed afkoelen voor je deze in de koelkast zet. In de koelkast kan je de soep ongeveer 5 dagen bewaren.

  Hoe lang kun je verse soep in de koelkast bewaren?

  Hoelang kun je soep in de koelkast bewaren? Check de temperatuur van je koelkast. Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C.

  Hoe lang kan je asperges in de koelkast bewaren?

  Asperges kun je 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Rol ze in een vochtige theedoek, want ze zijn gevoelig voor uitdroging! Maak de theedoek tussendoor nog een keer vochtig. Groene asperges bewaar je in een open zak in de koelkast.

  See also:  How To Play Pso2 In Belgium?

  Hoe warm je asperges op?

  Hoe warm je asperges op? Opwarmen/bereiden en bewaren Je kan de asperges, ham en aardappels prima in de magnetron opwarmen, afgedekt, ca. 6-8 minuten op 600 Watt. Ze kunnen eventueel ook in een voorverwarmde oven, op 180-200 graden, ongeveer 10-15 minuten.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.