Wie Is De Ontwerper Van Het Atomium Te Brussel?

André Waterkeyn (Wimbledon, 23 augustus 1917 – Brussel, 4 oktober 2005) was een Belgisch ingenieur. Hij is voornamelijk bekend omdat hij het Atomium in Brussel voor de wereldtentoonstelling van 1958 heeft ontworpen. Burgerlijk ingenieur André Waterkeyn ontwerper van het Atomium (foto rond 1962).

Wie heeft het Atomium gemaakt?

Het Atomium werd door André Waterkeyn ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het monument op de Heizel symboliseert een ijzerkristal dat 165 miljard keer is uitvergroot.

Waarom zijn er 9 bollen?

Het Atomium heeft 9 bollen, elke bol stelt een atoom voor uit het ijzerkristal. Volgens sommigen stond elke bol ook symbool voor een Belgische provincie, maar ondertussen heeft België 10 provincies, want Brabant werd opgesplitst in Waals-Brabant en Vlaams-Brabant.

Hoe is het Atomium gebouwd?

Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot. Het gebouw werd ontworpen door ingenieur André Waterkeyn en is sinds de restauratie bekleed met roestvast staal.

Hoe lang duurde de bouw van het Atomium?

De bollen werden geleidelijk samengesteld tussen oktober 1957 en maart 1958. Het Atomium werd op 25 maart 1958 afgewerkt, één maand voor de opening van de Expo.

Waarom noemt het Atomium?

Zo ontstond het Atomium met zijn unieke vorm. Het Atomium volgde de tijdgeest met name door de versmelting van het metaal en het atoom, waarvan de civiele toepassingen almaar toenamen. Maar de bevolking was nog steeds geschokt door het gebruik van atoombommen op Japan in 1945.

See also:  How To Study In Belgium As An International Student?

Wat kost het om te kijken naar het Atomium?

Tickets kunnen zowel ter plekke bij de kassa van het Atomium als online gekocht worden voor € 16. Het ticket wat toegang biedt tot het Atomium geldt ook voor een bezoek aan het ADAM – Brussels Design Museum wat vlakbij het Atomium gelegen is.

Hoe snel gaat de lift in het Atomium?

Een opeenvolging van records. In 1958 is het Atomium het zesde hoogste gebouw ter wereld met een metalen structuur. In 1958 is de lift de snelste van Europa. Hij kan 500 mensen per uur vervoeren met een snelheid van 5 meter per seconde (18km/u).

Wat zit er in de 9 bollen van het Atomium?

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot.

Hoeveel weegt een bol van het Atomium?

De negen bollen wegen elk 250 ton, in het totaal weegt het Atomium 2400 ton. Het Atomium representeert een elementair ijzerkristal, dat om het voor iedereen goed zichtbaar te maken, zo´n 165 miljard keer is uitvergroot.

Wat zijn de openingsuren van het Atomium?

Het Atomium is open van 10 tot 18 uur. Indien u van plan bent om in de voormiddag te komen, adviseren wij u om het openingsuur te kiezen, namelijk 10 uur. Vermijd vooral de piekuren tussen 11 en 15 uur, wanneer er een grote toeloop van bezoekers is.

See also:  How Long Can I Stay In Belgium After Graduation?

Welke provincie ligt Brussel?

Vlaams-Brabant is de meest recente van alle Vlaamse provincies. Ze ontstond op 1 januari 1995 toen de voormalige provincie Brabant werd opgesplitst in 2 nieuwe provincies: Vlaams- en Waals-Brabant. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behoort sindsdien tot geen enkele provincie meer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.