Wie Won Kuurne Brussel Kuurne 2020?

Kasper Asgreen won Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 – foto: Cor Vos. Alle ogen zijn natuurlijk gericht op Deceuninck-Quick-Step, dat de laatste twee winnaars van Kuurne-Brussel-Kuurne afleverde. Titelverdediger Kasper Asgreen staat opnieuw op de startlijst en behoort daardoor automatisch tot de favorieten.

Wie won Kuurne Brussel Kuurne 2022?

ERELIJST

Jaar Winnaar Tweede
2022 Fabio Jakobsen Caleb Ewan
2021 Mads Pedersen Anthony Turgis
2020 Kasper Asgreen Giacomo Nizzolo
2019 Bob Jungels Owain Doull

Welke Kuurnse renner won ooit Kuurne Brussel Kuurne?

Kuurne-Brussel-Kuurne (vaak afgekort tot KBK) is een Belgische wielerwedstrijd.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Eerste winnaar Valère Ollivier (1945)
Laatste winnaar Fabio Jakobsen (2022)
Laatste Bel. winnaar Jasper Stuyven (2016)

Wie wint Kuurne?

In een ongemeen spannende slotfase, waarin drie vluchters pas net voor de streep werden achterhaald, troefde Jakobsen de Australiër Caleb Ewan en de Fransman Hugo Hofstetter af in de massasprint. Er was even twijfel over de uitslag, maar Jakobsen wist het meteen: ik ben de winnaar.

Hoeveel km is Kuurne Brussel Kuurne?

Zondag 27 februari – De winnaar komt in Kuurne-Brussel-Kuurne over de streep na een race van een slordige 195 kilometer met dertien hellingen.

Waar start Kuurne Brussel Kuurne 2022?

De 74e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne blijft lang plakken in het Henegouwse Pays-des-Collines. Nieuwkomers Hameau des Papins, Le Bourliquet en de Mont Saint-Laurent vormen ‘een behoorlijk pittig drieluik’ en kunnen ‘misschien een vroegtijdige schifting’ veroorzaken.

Waar passeert Kuurne Brussel Kuurne in Kortrijk?

Het traject door Kortrijk loopt van de Brugsesteenweg via de Brugsepoort, Brugsestraat, Overleiestraat (Budabrug), Budastraat, Leiestraat naar de Grote Markt, Doorniksestraat. Via de tunnel, de Wandelweg, Zwevegemsesteraat en de Romeinselaan rijden de renners verder naar de Gentpoort.

See also:  Waar Naartoe In Brugge?

Hoe laat start Kuurne-Brussel-Kuurne?

Kuurne-Brussel-Kuurne is, zoals de traditie betaamt, natuurlijk te volgen op Sporza. De uitzending op zender Eén begint om 14.30 uur. De wedstrijd is ook te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

Waar kan ik Kuurne-Brussel-Kuurne kijken?

In het parcours van 195 kilometer moeten vier flinke heuveltjes worden getrotseerd. Kuurne-Brussel-Kuurne is op zondag 27 februari vanaf 14.30 uur te zien op België Eén, Eurosport 2 en Eurosport 1 (vanaf 14.45 uur). Online is de koers te kijken via discovery+.

Waar start Omloop Het Nieuwsblad?

De start van Omloop Het Nieuwsblad wordt gegeven in Gent, op de Emile Clauslaan (bij het Citadelpark).

Leave a Comment

Your email address will not be published.