Wie Won Kuurne Brussel Kuurne 2022?

Fabio Jakobsen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne 2022 gewonnen. De Nederlandse sprinter was de snelste van het peleton. Caleb Ewan (Lotto Soudal) en Hugo Hofstetter (Arkéa-Samsic) waren mindet snel en werden tweede en derde.
Fabio Jakobsen heeft Kuurne-Brussel-Kuurne 2022 gewonnen. De Nederlandse kopman van Quick-Step-Alpha Vinyl was na een vermakelijke koers van 195 kilometer als eerste aan de meet in de straten van Kuurne.

Wie wint Kuurne-Brussel-Kuurne 2022?

Kuurne-Brussel-Kuurne 2022: Jakobsen klopt Ewan in zinderende finale.

Welke Kuurnse renner won ooit Kuurne-Brussel-Kuurne?

Kuurne-Brussel-Kuurne (vaak afgekort tot KBK) is een Belgische wielerwedstrijd.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Eerste winnaar Valère Ollivier (1945)
Laatste winnaar Fabio Jakobsen (2022)
Laatste Bel. winnaar Jasper Stuyven (2016)

Waar passeert Kuurne-Brussel-Kuurne?

Het parcours besluit met een vlakke lokale omloop van 12,6 kilometer. Na de start bij het Hippodroom Kuurne aan de Kattestraat verwerken de renners om te beginnen de Tiegemberg. Ze vervolgen dan naar de Kattenberg, Boembeek, Bossenaarstraat en Berg Ten Houte. Allemaal klimmetjes in de Vlaamse Ardennen.

Hoeveel km is Kuurne-Brussel-Kuurne?

Kuurne-Brussel-Kuurne is een klassieker. De tweede koers van het Belgische openingsweekend vaart steevast zijn eigen koers en kiest ook aanstaande zondag 28 februari voor een parcours voor snelle mannen, met de laatste van twaalf hellingen op 54 kilometer van de streep.

Wie wint Kuurne?

In een ongemeen spannende slotfase, waarin drie vluchters pas net voor de streep werden achterhaald, troefde Jakobsen de Australiër Caleb Ewan en de Fransman Hugo Hofstetter af in de massasprint. Er was even twijfel over de uitslag, maar Jakobsen wist het meteen: ik ben de winnaar.

Hoe laat begint de Kuurne Brussel Kuurne?

Kuurne-Brussel-Kuurne is, zoals de traditie betaamt, natuurlijk te volgen op Sporza. De uitzending op zender Eén begint om 14.30 uur. De wedstrijd is ook te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player.

See also:  How To Address A Letter In Belgium?

Waar start Omloop Het Nieuwsblad?

De start van Omloop Het Nieuwsblad wordt gegeven in Gent, op de Emile Clauslaan (bij het Citadelpark).

Leave a Comment

Your email address will not be published.